Miód leśny jest miodem zbieranym z kwiatów i ziół leśnych, malin, lipy oraz spadzi. Posiada wyjątkowy, delikatny, nieco korzenny smak. Łączy ze sobą wszystkie najlepsze właściwości miodu wielokwiatowego i spadziowego.
Nasz miód leśny zajął I miejsce w konkursie organizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Dzięki bardzo wysokiej zawartości enzymów działa bakteriobójczo, bakteriostatycznie, wspomaga leczenie chorób skóry, a jego długotrwałe stosowanie podnosi odporność i ogólną kondycję organizmu. Wzmacnia także układ nerwowy i korzystnie wpływa na poprawę samopoczucia. Stosowany jest w schorzeniach serca i układu krążenia.
Pszczoły z naszej Pasieki zbierają składniki do miodu leśnego z terenów Rezerwatu Przyrody Cicha Dolina na granicy Jarnołtówka i Pokrzywnej z lasów porastających masyw Biskupiej Kopy i Przedniej Kopy oraz obszarów objętych programem Natura 2000. Na jego obszarze występuje ponad 150 gatunków roslin! Bogato występujące drzewa spadziowe takie jak buki, deby, świerki czy wierzby w połączeniu z różnorodnym runem leśnym Rezerwatu, Sprawiają, że nasze pszczoły pozyskują wyjątkową kompozycję nektaru i spadzi, odmienną dla każdego roku.
Naturalny miód ulega krystalizacji. Proces krystalizacji ma tendencję do rozjaśniania barwy miodu. Prezentowane fotografie przedstawiają miody fotografowane bezpośrednio po miodobraniu i rzeczywista barwa może kilka tonów odbiegać od fotografii.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Napisz opinię
Miód leśny
* Pola wymagane
lub Anuluj